OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Lernreise: besøk av lærerstudenter fra Bochum

I uke 11 fikk vi besøk av 13 tyske lærerstudenter fra Bochum i prosjekt Lernreise.

Torsdag 13. mars 2024 fikk vi et todagers besøk av lærerstudenter i prosjektet “Prinzip Lernreise”  (Lærereise). Dette er et prosjekt der en gruppe lærerstudenter får reise rundt i eget land og i Europa og besøke skoler i ulike land. Gjennom observasjon av praksis i klasserommet får de en smak av hvordan undervisningstradisjonene og skolene fungerer er i disse landene. Reisen er finansiert av studentorganisasjonen Kreidestaub (Krittstøv).  

Gruppebilde av besøkende lærerstudenter fra Bochum, og vår organisator Jan-Martin Sørensen - Klikk for stort bildeEt utvalg av lærerstudentene fra Bochum. Vår organisator Jan-Martin til høyre. Liss-Janne Abrahamsen

Vi ble siste besøk på en reise som har tatt de 13 lærerstudentene i Lernreise Bochum gruppe B til Greve Gymnas og Alme skole i Danmark, Universitetet i Göteborg, noen kulturelle opplevelser i Oslo og til slutt altså Bodø videregående skole i Norge. I år er første gang Lernreise også har foregått i utlandet. 

Våre besøkende har valgt spesialisering som engelsk, historie, kroppsøving, pedagogikk, medisin, biologi  og geografi. Vi lot dem få vite litt om hva vi driver med i skolen vår, og de valgte å besøke studiespesialisering (ST), avdeling for alternativ opplæring (AAO) og flyfag. Avdelingene og lærerne var lette å be, og de la godt tilrette for besøket, der vi lot de tyske lærerstudentene oppleve en god bredde i fag hos oss. 

Ut fra tilbakemeldingene fra lærerstudentene, var de veldig fornøyde, og noen fikk til og med oppleve nordlyset (som vi ikke tar direkte æren for).