Som baker kan du få jobb i konditorier og bakerier. Arbeidsplasser finnes også på hoteller, restauranter og i andre storhusholdninger.
Sentrale arbeidsområder er
-
behandling og lagring av råvarer
-
tilbereding og produksjon av brødbakst og annet bakverk i henhold til tradisjonelle og nye tilberednings- og konserveringsmetoder
-
valg av riktige metoder til produksjonen ut fra resept, mengde og tilgjengelig produksjonsutstyr
-
tilpassing av resepter og produksjonsprosesser etter bedriftens og kundenes behov
-
bruk og enkelt vedlikehold av maskiner og annet utstyr
-
anvendelse av informasjonsteknologi og tekniske hjelpemidler
En baker skal kunne arbeide planmessig, rasjonelt, effektivt og nøyaktig, i samsvar med bedriftens fastsatte produktspesifikasjoner og etter kundenes ønsker og behov.Du bør ha interesse for matvarer og kunne arbeide hygienisk. Du bør også være kunderettet og kunne yte god service.
Som konditor kan du få jobb i konditorier og bakerier med produksjon av konditorvarer. Andre arbeidssteder kan være hoteller, restauranter og andre storhusholdninger.
Sentrale arbeidsområder er
-
anvendelse og lagring av råvarer som brukes i produksjonen
-
pyntig og sammensetning av alle typer kaker og andre søte bakervarer
-
anvende tradisjonelle og nye tilberednings- og konserveringsmetoder,
-
valg av riktige metoder til produksjonen
-
tilpassing av resepter og produksjonsprosesser etter bedriftens og kundenes behov
-
beherske bruk og enkelt vedlikehold av maskiner og annet utstyr
En konditor må ha gode fagkunnskaper og kunne arbeide planmessig, rasjonelt, effektivt, hygienisk og nøyaktig. Det er en fordel at du har gode egenskaper for farge, form, kreativitet og fantasi. Du bør også ha godt håndlag.
Se mer informasjon om Baker og konditor på vilbli.no