OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Søknad til innføringstilbud i videregående skole – skoleåret 2022/23 – for nyankomne ungdommer mellom 16 og 18 år

ungdommer i sol - Klikk for stort bilde pixabay.com Det opprettes en ekstra innføringsklasse ved bodø videregående skole for skoleåret 2022/23.

Nyankomne ungdommer mellom 16 og 18 år som ønsker innføringstilbud til videregående skole kan søke om opptak ved å bruke søknadsskjema til lokal venteliste.

Vi ber interesserte søke så snart som mulig!

Skjema for ungdommer/søkere MED personnummer:
https://www.nfk.no/sd/skjema/NFK267 (krever innlogging med MinID eller BankID)

Skjema for Ukrainske ungdommer som ikke har blitt tildelt personnummer enda: 
https://www.nfk.no/sd/skjema/NFK384/ (ikke krav om Min ID)

Elever i innføringstilbud får tilbud om mer grunnskoleutdanning for ungdom, les mer her.

Opplæringstilbudet har som mål å forberede elevene til videregående opplæring gjennom norskopplæring og opplæring i fag fra grunnskolen med fokus på norsk språk/begreper.

Elevene får opplæring i IKT og bruk av digitale verktøy i skolearbeidet. Rådgiver er tilknyttet klassen for karriereveiledning og sosialpedagogisk oppfølging.

Elevene får tilpassa opplæring og det kan avtales egne ordninger for elever som har tidligere utdanning på videregående skole-nivå, og kan ta eksamen på høyere nivå i enkeltfag.

  • Norsk - 8 timer/uke
  • Engelsk - 5 timer/uke
  • Matematikk - 5 timer/uke
  • Naturfag - 5 timer/uke
  • Samfunnsfag - 5 timer/uke
  • Kroppsøving - 2 timer/uke