OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Søke på skoleplass hos Bodø videregående skole 2024-25

Frist for å søke fortrinnsrett eller individuell behandling er 1. februar, ellers er fristen 1. mars. Her finner du ut hvordan du gjør det!

Velkommen som søker til Bodø videregående skole

Hvorfor skal du velge Bodø videregående skole?

Midt i Nordland, i sentrum av Bodø, finner du Bodø videregående skole. Våre rundt 1300 elever har valgt sin utdanning blant ni ulike utdanningsprogrammer. Studieforberedende tilbyr et bredt spekter av programfag, og yrkesfag gir praksisnær opplæring i tett samarbeid med arbeidslivet. Flyfag er landslinje. Elever med korty botid i Norge kan velge innføringstilbud med mer norskopplæring for å forberede seg til videregående opplæring.

Med kort vei til både buss, båt, tog og fly er skolen et godt valg for elever fra distriktene. Omkranset av fjord og fjell er det gode muligheter for friluftsliv og naturopplevelser, samtidig som kultur og bytilbud ligger kun et steinkast fra skolen.

På ettermiddagstid har vi aktivitetstilbud for alle elever som vil bruke skolen til et treff- og aktivitetssted. Hybelboere er spesielt velkommen.

I de fleste utdanningsprogrammene er det mulighet til å delta i internasjonale aktiviteter  som en del av læringsarbeidet.

Bodø videregående skole - Læring for framtida

Utdanningsprogrammer ved skolen

Viktige datoer for deg som skal søke skoleplass

• Begynnelsen av januar: Søknadsportalen i VIGO åpner
  • 24. januar 2024: Åpen skole. Dette er et arrangement der vi inviterer elever fra 10. klasse fra ungdomsskolene i distriktet til å besøke skolen. Her kan de som besøker oss velge hvilke utdanningsprogrammer de vil besøke og vite mer om.
  • 1. februar 2024: Søknadsfrist for søkere med fortrinnsrett, individuell behandling, minoritetsspråklige og lærekandidater
  • 1. mars 2024: Søknadsfrist for alle andre søkere

Hvordan søker du?

For å søke om skoleplass, må du gå inn på søkeportalen Vigo (knappen nedenfor). Her logger du inn på portalen og følger anvisningene for å søke på utdanningsprogrammer/skoler i prioritert rekkefølge. Du kan endre på valgene dine helt fram til søknadsfristen.

Søk skoleplass her - Vigo

Bilder fra skolehverdagen