Flyfag Bodø

I flybyen Bodø finner du en av Norges fire skoler som tilbyr toårig utdanning innen flyfag og hvor elever fra hele landet kan søke. For å kunne søke må du ha gjennomført Vg1 Elektrofag. Skolen har 36 elevplasser for Vg2 Flyfag, 24 plasser for Vg3 Flytekniske fag og 12 plasser for Vg3 Avionikerfaget. Skolen har en internasjonal EASA Part- 147 godkjenning.

Studieforløp flyfag - Klikk for stort bilde

Undervisning:

En del av teoriundervisningen er integrert i praksisdelen og er lagt opp så virlelighetsnær som mulig. Her lærer elvene verktøybruk og flysystemer. Det legges særlig vekt på å skape gode holdninger, noe som er viktig for flysikkerheten.

Elevene vil få arbeidsoppgaver, både teoretiske og praktiske, som en avioniker/flymekaniker møter i et operativt miljø.

Flyfagutdanningen holder til i samme bygg som Norsk luftfartsmuseum. Her har skolen en hangar med fire luftfartøy : F-5 Jagerfly, EC-120 Helikopter, Piper Cheyenne passasjerfly og Jabiru mikrofly. Her er det også flere spesialverksteder så som strukturverksted, komposittverksted, hydraulikkverksted, avionikkverksted, motordokk og lager.

Du kan ogaå lese mer om Norges høyeste utdanning på www.flyfag.no

Se læreplan for felles programfag
Se vilbli.no for mer informasjon

Kontaktpersoner: Jon-Tore Henriksen,  avdelingsleder flyfag