Ny på Bodø vgs

Velkommen til Bodø videregående skole!

Informasjonen som ligger på disse sidene kan bli oppdatert i løpet av skoleåret i forhold til nye regler eller ny praksis på skolen.  Mange lurer på hvilken klasse de kommer i, og om de skal gå i klasse med noen de kjenner. Dette er ikke klart før skolestart.

Ting du bør ordne før skolestart

• Hvis du oppga telefonnummer da du søkte skoleplass vil du i løpet av uke 32 motta en SMS med din Feide ID (brukernavn). Lag deg et passord ved å gå inn på vår passordportal og velge «Aktiver brukerkonto». Følg instruksjonen på skjermen. Ta vare på dette brukernavnet og passordet, du kommer til å ha bruk for det ofte når du begynner på skolen.
  • Når du har laget deg feidepassord: Alle vg1-elever og deres foresatte må signere Avtale om leie av bærbar datamaskin og lån av bøker, lærebøker og andre læremidler. Du har fått et brev fra Nordland fylkeskommune angående dette. Trenger du bare bare avtale om lån av bøker, lærebøker og andre læremidler finner du en avtale her som du kan skrive ut, undertegne og ta med på skolen. Dette gjelder 1. årsstudenter ved fagskolen, elever som ikke har gått på skole på noen år og elever som kommer fra andre fylker (og ikke skal ha pc).
  • Søk om skoleskyss hvis du har rett til det.
  • Søk om utstyrsstipend. Elever på videregående skole, som har ungdomsrett med opptak gjennom VIGO, søker  elektronisk fra Vigo. Andre elever søker på lånekassens hjemmeside ved å gå inn på «Dine sider» og logge inn med MinID.

Gjør dere kjent med følgende informasjon

Skolen forventer at elever, studenter og foresatte for elever under 18 år gjør seg kjent med punktene under.

Her finner du en oversikt over rettigheter og plikter, regler og rutiner som gjelder for alle elever og studenter ved Bodin videregående skole og maritime fagskole.

Felles regler for videregående skoler i Nordland

Andre retningslinjer og regler ved Bodø

Informasjon om

Vi har også laget en oversikt over nyttige apper og en ordliste for nye elever.

Se deg rundt på nettsidene våre, her finnes også annen praktisk informasjon som kan være nyttig å lese før skolestart.

Nordland fylkeskommune oppfordrer alle elever til å opprette digital postkasse. Dette kan gjøres ved å oppdatere kontaktinformasjon i Altinn eller ved å bruke "Digipost" eller "e-Boks". Her kan du lese mer om digitale postkasser. Hvis du har en digital postkasse vil enkelte brev fra skolen bli sendt digitalt, for eksempel svar på søknader, vedtak som er gjort ved skolen din eller svar på eventuelle klager i din digitale postkasse. Vi gjør oppmerksom på at svar om skoleplass skjer på vanlig måte, at elevene får svar på mobil gjennom SMS.