Privatisteksamen

Oppmelding til eksamen

• Frister:
    1. februar kl. 2400 - Våreksamen (oppmeldingsperiode 1.jan-1.feb)
    15. september kl. 2400 - Høsteksamen (oppmeldingsperiode 20.aug-15.sep)

• Fra og med 1. januar 2017 skal oppmelding til eksamen kun gjøres digitalt.

• Bruk følgende digitale søknadsskjema og les informasjonen nøye:
    Oppmeldingsskjema

• Informasjon om eksamen fra Nordland fylkeskommune.

NB! Du er selv ansvarlig for å melde deg opp i riktig fag/fagkode.

Gjennomføring av eksamen

• Informasjon om eksamensdager, tid og sted for frammøte blir sendt den enkelte kandidat i god tid før eksamen starter.
  • Skriftlig eksamen starter kl. 09.00 med frammøteplikt kl. 08.30. De fleste eksamener har en prøvetid på 5 timer.
  • Muntlig eksamen starter normalt kl. 17.00 med møteplikt 15 minutter før.
  • Eksamen i muntlig inneholder en forberedelsesdel for privatister på ca. ½ time før selve eksamen starter. Hver kandidat tilhører som regel en gruppe som skal opp til eksamen samtidig. Oppgavene er utarbeidet av eksaminator og sensor i fellesskap, på grunnlag av fagets læreplan. Som regel blir kandidatene tatt inn til eksamen en og en etter tur. Eksamen tar normalt ca. ½ time.

Særskilt tilrettelegging av eksamen

Hjelpemidler

• I forberedelsestiden (skriftlig og muntlig) er lærebøker og egne notater tillatte hjelpemidler. Ta derfor med deg de læreverk du har lest når du møter opp til muntlig eksamen.
  • For muntlig-praktisk eksamen i naturfag, biologi, fysikk, kjemi og geofag følger skolen fylkets retningslinjer for eleveksamen, hvor det er begrensende hjelpemidler i forberedelsesdelen, ikke lærebøker og notater.

Skolen viser til læreplanen for de ulike fag. Disse fås kjøpt i bokhandelen, eller lastes ned på internett på utdanningsdirektoratets nettside.

Vær nøye med at du leser på faget med riktig eksamenskode når du skal finne ut av lovlige hjelpemidler. Dersom du ikke har mulighet til å laste ned via internett, så vil du ved å kontakte skolen kunne få kopi på papir

Dersom du har tatt flere eksamener som privatist og ønsker disse karakterene overført til ett vitnemål event. annen samlet dokumentasjon, må du kontakte den skolen du har vært elev ved.

Betaling av prøveavgift

Søknad om duplikat (PDF, 151 kB)

• {{sprak.SprakNavn}} {{sprak.SprakNavn}}
{{sprakVariabler[s.stegnavn] }}
Krever innlogging: {{skjemainfo.SkjemaNavn}}
  • {{sprakVariabler[innlogging.InnloggingsTekst]}}

{{sprakVariabler["LoggInnEpost"]}}
*Feil brukernavn eller passord. Vennligst prøv igjen.
*Brukernavn kan ikke være tom
*Passord kan ikke være tom

{{sprakVariabler["GlemtPassordTekst"]}}

*Epostadressen er ikke registrert
vennligst vent...

Du vil straks motta en e-post med kode. Trykk på lenken i e-posten for å gå videre i prosessen

{{sprakVariabler["NullstillPassordTekst"]}}

Du vil snart motta en e-post med informasjon om aktivering av brukerkontoen din. Trykk på lenken i e-posten for å gå videre i prosessen

Kontoen din er nå aktivert, trykk på knappen under for å gå videre.

Aktiveringslenken du har trykket på er ikke lengre gyldig

• {{sprak.SprakNavn}} {{sprak.SprakNavn}}

Besøk: