Bibliotekets lokaler

Folkeliv i og ved biblioteket på Bodø videregående skole - Klikk for stort bilde

Skolens møteplass

 

Biblioteket ved Bodø videregående skole ligger sentralt plassert i det moderne skolebygget midt i skoleområdet. Her har vi inkludert alle rom ca 650 kvm med arealer. Biblioteket er i lag med kantinen og hovedinngangssonen i etasjen under skolens største møteplass - midt i hjertet av skoleområdet. Både utsikt og lysforhold vil kunne stimulere til høy bruk, god læring og stor trivsel.

Våre lokaler

 

Biblioteksalen ligger i 2. etasje, innenfor glassveggene. Her er skranken, bibliotekets samling, læreboksentralen, stasjonære datamaskiner, komfortable sitteplasser, utstillingsområde, tidsskrifter og aviser plassert. Det er et eget rom hvor kopimaskin, printer, stiftemaskin, saks og lignende ting er plassert i dette området.

Biblioteksalen er i lag med multimedieverkstedet oppe i 3. etasje og kontorlokalene til bibliotekets ansatte de eneste rommene i biblioteket som låses etter stengetid. Resten av arealene står tilgjengelig utover ettermiddagen og kvelden på hverdager for de som trenger en plass for å sitte og jobbe.

Planløsningen på biblioteket ved Bodø videregående skoles arealer i 2. etasje - Klikk for stort bilde

 

Bibliotekets arealer i 3. etasje inneholder stille lesesal med 16 sitteplasser, to grupperom med 4 sitteplasser hver (et brukes i dette skoleåret som kontor), multimedieverksted med 16 plasser og en sone med flere sitteplasser med flott utsikt. Ute på kanten (‘mezzaninen’) i 3. etasje er det 12 sitteplasser med flott utsikt ned mot arealene i etasjene under.

Stille lesesal er alternativet for de som vil ha det helt stille rundt seg. Her skal det ikke være prating eller annen støy. Sitter man en gruppe alene her kan man selvsagt prate, men om det da kommer flere personer inn bør man flytte på seg om man vil fortsette  å prate.

Grupperommene med fire plasser hver kan brukes både av enkeltpersoner og grupper som vil sitte å arbeide. Ansatte ved skolen kan også bruke disse rommene. Merk at begge rommene ikke er tilgjengelig for bruk dette skoleåret, siden de er tatt i bruk som kontor.

 

Planløsningen på biblioteket ved Bodø videregående skoles arealer i 3. etasje - Klikk for stort bilde

 

Det er et multimedieverksted med 16 plasser i 3. etasje. Dette rommet er lydisolert. Rommet kan for eksempel brukes til presentasjoner, redigering, oppgaveskriving, øving på framføring, videovisning med mer. Bruken av rommet er i skrivende stund enda litt uklar, men vi vil komme tilbake med mer informasjon.

 

Aktivt bibliotek

 

Arealene i 2. etasje skal være preget av et aktivt bibliotek med stor trafikk, diskusjoner, utlån, innlevering, gruppearbeid osv. Samtidig har biblioteket forhåpentligvis også den kjente og beroligende ”bibliotekatmosfæren” som de fleste bibliotek er kjent for. Så husk å bruk innestemme!

For de som vil ha det roligere og mer dempet rundt seg vil bibliotekets arealer i 3. etasje være mer passende.

Mat og drikke er tillatt, men husk å rydd opp etter deg!

Sitteplasser

 

Totalt er det tilgjengelig over 100 sitteplasser i biblioteket! Dette inkluderer alle rom tilknyttet biblioteket. Mulighetene er med andre ord gode for å finne seg en ledig plass.

Både innenfor og utenfor den låsbare sonen i 2. etasje er det flere bord og stoler hvor man kan sette seg ned. Rundt omkring i biblioteket står det flere stoler vendt ut mot utsiden, med flott utsikt over skoleområdet. Disse er perfekte til samtaler imellom to personer eller for de som bare vil sette seg ned og slappe av eller jobbe alene. Utenfor biblioteksalen står det to sofaer som er gode å sette seg ned i.

Andre arealer

 

Kontorplassene for bibliotekets ansatte er plassert i 3. etasje. Her har vi et kontorfellesskap med tre arbeidsplasser og et lite møterom. Siden vi deler skrankevaktene imellom oss sitter vi 2/3 av tiden på kontorplassene våre.

Bibliotekets magasin er plassert litt utenom bibliotekets arealer, men det som er plassert her er tilgjengelig etter henvendelse.

Fant du det du lette etter?