Du er her:

Den siste dagen i 2020 – Nyttårshilsen fra rektor

Klikk for stort bilde Jens Petter Jensen På nyttårsaften hvert år går jeg alltid en tur i marka for å reflektere over året som gikk. I år gikk turen til Storliryggen med utsikt mot vakre Børvasstindan. Sola gjemmer seg bak fjellene på denne tida, men sender stråler mot himmelen og som maler den i fantastiske farger, gjør at dette for meg ikke er mørketid, men lystid.

Året 2020 er snart historie, men ikke historie slik vi vanligvis tenker på året som gikk. Denne gangen får året vi forlater plass i historiebøkene, ja vi blir alle en del av historien som generasjoner foran oss skal se tilbake på.

Vi har alle ulike utgangspunkt og perspektiv i livene vi lever, og når tilværelsen er normal synes og kjennes ikke ulikhetene vi har så godt. Når en usynlig fiende går til angrep på oss slik Covid-19 -viruset har gjort, utfordrer dette følelsene våre. Mange har kjent på redsel, engstelse, utrygghet, uforutsigbarhet og ikke minst ensomhet gjennom året som har gått.  Alle dere flotte ungdommer som vi møter på skolen hver dag har vært tvunget til å sette ungdomstida på «vent». Jeg vet at dette har vært vanskelig for dere, og dere har blitt gitt et stort ansvar i å overholde alle regler og endringer som har oppstått underveis. Jeg er imponert over måten dere har håndtert dette på, og er ydmyk og stolt over å ha så flotte ungdommer på Bodø videregående skole.

Nå er det ikke bare sola som snart viser seg for oss over fjellene, men vi ser også lys i tunellen nå når kampen mot Covid-19 viruset starter for alvor. Vaksineringen er straks i gang også her i nord, noe vi vet vil bidra til at situasjonen for oss alle sammen etter hvert blir som før. Eller nesten slik som før. Vi har lært utrolig masse gjennom utfordringene i 2020, og jeg er sikker på at at vi alle har vokst og utviklet oss på en måte som gjør at vi går inn i 2021 og fremtida med nye positive perspektiver på livet og tilværelsen.

Vi har noen måneder med «jobb» foran oss utover i 2021, men med målet i siktet er vi klare til å gjøre det vi må for å nå målstreken.

Jeg gleder meg til 2021, og ønsker alle elever, foresatte, ansatte, samarbeidspartnere og alle som har en relasjon til Bodø videregående skole et GODT NYTTÅR!

Hilsen rektor Nina