- Vi skulle gjerne vært her helt til jul!

Det var de seks praksiselevene fra tømrerfag ved Knobelsdorff Schule i Berlin enige om.Schule - Klikk for stort bilde

I seks uker har tømrerelevene fått praksistid ved firmaer som Byggpartner, Skipnes og Gunvald Johansen. Torsdag var det klart for oppsummering. Kontrasten til byggeplassene i Berlin er store. Melissa Radmann som hadde vært med på et garasjeprosjekt, sa det slik:

- I Berlin er byggeplassene større, og mer spesialisert. Arbeiderne tar sine fagbrev knyttet mot spesifikke ledd i byggeprosessen. Her i Bodø har vi lært fra et bredere spekter av oppgaver med god oppfølging. Det er utfordrende å lære seg så mange forskjellige ting, men gøy.

Gøy hadde også tømrerelevene hatt det på fritida. Tur til Keiservarden og fisking i Saltstraumen med fangst og kokkelering var en del av programmet. Men, det som hadde begeistret dem enda mer, var grottetur til Beiarn og møtet med den tyske trebåtbyggeren Kai Linde på Rognan.

- En tysk båtbygger her i Nordland, det hadde vi virkelig ikke sett for oss, men også hos Kai Linde lærte vi masse, sa Nikolai Baranski som stilte i tysk tømreruniform.

Danke für Ihre Bemüngen!Schule5 - Klikk for stort bilde Schule7 - Klikk for stort bilde Schule2 - Klikk for stort bilde Schule4 - Klikk for stort bilde

Foto: Saltenposten - Klikk for stort bildeFoto: Saltenposten