- Vi ønsker ikke å gjøre det kjipt for noen

- Politiet er på skolen for å hjelpe og forebygge mot narkotika og rus, sier betjent Ole-Christian Wathne.Klikk for stort bilde

Før vinterferien foreleste betjent Ole-Christian Wathne fra politiets avdeling U-18 (under 18 år) om politiets forebyggende prosjekt ved Bodø videregående, der alle ansatte var tilhørere.

- Narkotika er dyrt. Først kommer gjeld, så kommer det vold. Dette skjer ved Bodø videregående som overalt ellers. Derfor er det politiets fremste oppgave å jobbe for at ingen elever kommer i denne klemma, og at alle kan oppleve skolen som et trygt sted.

Nei til den kriminelle løpebane

13.11.2017 opprettet politiet etter mange bekymringsmeldinger fra skolen et eget narkotikaprosjekt ved Bodø videregående. Det ble avdekket at en del av skolens elever var koblet opp mot kriminelle hendelser. Det ble gjennomført bekymringssamtaler med de involverte ungdommene. Wathne sier det slik:

- Vi lager et apparat rundt hver enkelt elev og er ikke ute etter å ta noen. Prosjektet er knyttet opp mot ungdom under 18 år. Politiet i er her for å bremse rekruttering til narkotikabruk og stanse elever til en kriminell løpebane.

Narkotika og røykfri skole

I samarbeid med skolen og barnevernet er politiet tydelige på at samfunnet ikke aksepterer bruk av narkotika, salg og øvrig kriminalitet både i og utenfor skolen. Seminaret ble avsluttet ved rektor Nina Røvik som roste politiet for godt samarbeid.

-       Bodø videregående skal bli en Helsefremmende videregående skole, og vårt mål er en narkotika og røykfri skole, som er trygg for alle. Informasjon om narkotika, virkninger og bruk vil bli en del av startpakken som alle elever vil få ved skolestart. Politiet ønsker vi hjertelig velkommen, både til forebyggende – og oppfølgende arbeid – og da spanderer vi gjerne kaffe, vafler og muffins hver fredag! Klikk for stort bilde Klikk for stort bilde Klikk for stort bilde