Stemmen fra fjellet

Når Elin Oskal fra Saltfjellet fyller kantina med sin musikk hører vi lyden fra både fortid og nåtid.Klikk for stort bilde

En barnejoik til sin bror. En sørgejoik over sitt søskenbarn. Eller en joik til steinen i kulturhuset Stormen. Elin Oskal har uttrykket og nerven, som kan være begynnelsen til det store spranget.

Glassklart synger hun frem sin identitet, fra melodier og en stemme som rommer alle muligheter. Når den samiske artisten fra Saltfjellet fingerspiller på sin nyinnkjøpte Martin LX1E åpner det opp et rom det er godt å være i for både artist, gitar og publikum.

Som avslutning fikk vi versjon av Ed Sheerans «I See Fire», som på Oskals samisk er blitt «Dus lea fápmu».

Takk for ilden og musikken Elin. Kom gjerne tilbake!Klikk for stort bilde Klikk for stort bilde Klikk for stort bilde