Redd Liv UB tok storeslem

Først vant Redd Liv UB prisen for beste forretningsplan. Så ble bedriften fra Stokmarknes kåret til årets beste ungdomsbedrift i Nordland.Klikk for stort bilde

Ideen til Redd Liv UB fra Stokmarknes vgs er en helt ny type redningsvest. Den inneholder et varmeelement som skal beskytte både mot varmetap og panikkanfall. Juryen gav Redd Liv UB honør for en "ambisiøs ide, med et stort potensial både nasjonalt og globalt". Neste stopp er Norgesmesterskapet for ungdomsbedrifter på Lillestrøm ved Norges Varemesse i april. 

Et salgstalent fra Stokmarknes

Andre ungdomsbedrifter som tok flere priser var Gylne Øyeblikk UB fra Andenes, Ny-Deli UB fra Brønnøysund og Fønix Media UB fra Stokmarknes. Lederen ved siste bedrift, Johannes Vang ble av juryen definert til å være i stand til å selge salg i Sahara. Leder av Ungt Entreprenørskap i Nordland, Steve Hernes utfordret derfor Johannes til å selge han en blyanthvesser på ett minutt. Superselgeren fra Stokmarknes fant straks opp en batteridrevet hvesser, og salget var i boks på under halvminuttet!  

Quick Travel UB fra Bodø vgs vant en tredjepremie i kategorien Bærekraft. Gratulerer til alle!