Økonomi og økologi = sant

Bodø videregående og RBZ Wirtschaft Kiel samarbeider om framtida. Da handler det også om Ny by, ny flyplass.Klikk for stort bilde  

Og besøk i Bodøs nye rådhus, med presentasjon fra prosjektmanager Rakel Hunstad. I en uke har de vært her; internasjonal koordinator Matthias Kraski og lærerne Katja Pasdzierny og Dirk Henningsen. Sammen med en gruppe fra Bodø vgs arbeider de med en søknad til Erasmus Pluss programmet og støtte til en strategisk skolepartnerskap 2020-22.

 

Topplinje buisness

 

Partnerskapet handler om å forene økonomi og økologi, for slik skape en bærekraftig utvikling av framtida. Fagene som tenkes inkludert inn er økonomifag og biologi. Derfor handler partnerskapet handler også om Topplinje business, som starter opp som en egen linje ved Bodø videregående fra neste høst. Internasjonal koordinator ved Bodø vgs, Audun Torsteinsen legger vekt på det byene Bodø og Kiel har til felles.

-        Både i Bodø og Kiel arbeides det med å få til en mer bærekraftig byutvikling, og med å involvere innbyggerne i dette. I Kiel i forbindelse med et forestående byjubileum, i Bodø med tanke på prosjektet Ny by – ny flyplass og prosjekt Smart City. Byene ligger ved kysten, og har mange utfordringer med turisme, og cruisetrafikk.

 

Fra kirke til akvakultur og fjell

 

Gjestene fra RBZ Wirtschaft Kiel fikk også være turister under sitt besøk. Torsteinsen forteller om et rikholdig program.

-        Vi gjorde en «kulturvandring» fra Galleri Bodøgaard til Bodin kirke og med grilling i fjæra i Bodøsjøen som avslutning. Snøen som falt, var en fin bonus. Vi har også tatt med gjestene på tur til Inndyr og Glomfjord, for å oppleve akvakultur, Gildeskål gamle kirke, kraftverket og industrianlegg ble besøkt. Inkludert i turen var også opphold på hytta til Petter Aglen i Misvær, med skigåing på Beiarfjellet og spennende samtaler.

 

Søknadsfrist for prosjektet er i mars.Klikk for stort bilde Klikk for stort bilde Klikk for stort bilde