- Kommunikasjon er alt!

Tysklands ambassadør i Norge, Alfred Grannas roste torsdag den tyskfaglige innsatsen til Bodø videregående skole.Klikk for stort bilde

- Samarbeid er ikke noe som kommer av seg selv, det må jobbes med kontinuerlig. At ting går bra, kan også være en felle; derfor er det tysk/norske arbeidet som denne skolen gjør veldig, veldig viktig.

Mange spørsmål

Ambassadør Grannas startet besøket ved Bodø videregående med å møte skolens tyskfaglige elever fra studiespesialisering. De hadde forberedt seg godt, og hadde mange spørsmål om utdanning til politikk og idrett. Elevene fikk svar fra en både personlig og politisk bestemt diplomat.

-      Norge er ikke medlem av EU, men dere er hjertelig velkommen! Når det gjelder det sikkerhetspolitiske nytter det ikke å late som om alt er som det var. Derfor er det viktig at Norge og Tyskland kan samarbeide om ulike militære prosjekter, som når nye u-båter som skal bygges.

Fornybare samfunn

Alfred Grannas er fra Bayern, er medlem i Bayern München og har utdannelse som jurist og historiker fra sin hjemby. Om mulighetene for utdannelse i Tyskland, fikk elevene vite at det beste er å ta kontakt med rådgivningssentralen DAAD ved universitetet i Bergen.

-        Det gleder meg å se at så mange her ved skolen har valgt tysk som språk – behovet i Tyskland er stort. Norge er viktig for Tyskland, ikke minst ved at vi eksporterer mye av vår gass herfra. Fra naturen sin side er Norge meget godt plassert. I arbeidet fremover med å skape fornybare samfunn, kan vi utvikle mye sammen.

Etter møtet med elevene fikk ambassadør Grannas høre om elevutveksling mellom Berlin, Dortmund, Dresden og Bygg- og anlegg, Elektro, Studspes og TIP. Og ikke minst: En presentasjon og musikalsk smakebit fra musikklinjas nylige besøk ved Evangelische Kreuzgymnasium i Dresden, og Susanne Lundengs «Var Februar».

Danke für Ihren Besuch!Klikk for stort bilde Klikk for stort bilde Klikk for stort bilde Klikk for stort bilde Klikk for stort bilde