Karakter, ikke bare karakterer!

-        Skolen må lære elevene mer om hvordan vi skal bli mer opplyste på hva som venter oss som voksne.Klikk for stort bilde

Det var noe av budskapet som elevrådsrepresentantene Eline Kristoffersen Paulsen og Håkon A. Magnussen gav til Kunnskaps- og integreringsminister Trine Skei Grande.

Fredag besøkte statsråden Bodø videregående, og fikk møte elevrådet, rektor og representanter fra elevtjenesten og fylket. Siden det nå er 26 år siden reform 94, så ønsker den ferske Kunnskaps- og integreringsminister å tenke nytt om livet i skolen. Dermed har hun reist ut på en høringsrunde, for slik få inn alle små og store signaler på ståa i skoleverden.

Basiskunnskap

Skei Grande spurte om hva elevene mente skulle til for at den videregående skolen kan bidra til å gjøre elevene til mer helstøpte samfunnsborgere? Eline Kristoffersen Paulsen la vekt på at skolen må legge fokus på at elevene får en stødig karakter, og ikke bare gode karakterer.

-        Når vi er ferdig med videregående, så trenger vi mer basic kunnskap. Det vil si at skolen kan gi oss mer læring om alt fra stipend, studie og banklån, boligkjøp og renter. Kort sagt alt det vi trenger for å bli kritiske og gode samfunnsborgere.

Det var Håkon A. Magnussen enig i.

-        Å gjøre oss elever mer kritiske er viktig. Og det gjelder alt fra å bli bedre til å granske kildekritikk til å etablere flere rom her på skolen hvor vi kan ha debatter og diskutere hvordan vi forholder oss til samfunnet.

Trine Skei Grande takket elevrådet og de andre for oppmøtet;  samtalene ble sirlig notert, og statsråden lovet å ta alle innspill med seg videre inn i planleggingen av fremtidens skole.Klikk for stort bilde Klikk for stort bilde Klikk for stort bilde Klikk for stort bilde Klikk for stort bilde Klikk for stort bilde Klikk for stort bilde Klikk for stort bilde