Flere elever til Tyskland

Gjennom Erasmus+ programmet har skolens yrkesfagelever muligheter til praksis i Berlin og Dortmund. I år har 18 elever fra Elektro, TIP og Byggfag vært utplassert i tyske bedrifter i to til fire uker.DSC_2576 - Klikk for stort bilde

Synnøve Bjørge Sundan, internasjonal koordinator, har skrevet søknader og fått innvilget rundt en million kroner over to år til dette formålet. Som minimum må en søknad om utenlandsopphold ha en score på 60 poeng. I år fikk søknaden fra Bodø vgs 87. Synnøve sier det slik:

- Dette er et omfattende arbeid, med stadig strengere krav for å komme innenfor det europeiske Erasmus-programmet. Det kreves mye forarbeid og dokumentasjon. Heldigvis har vi dyktige og engasjerte lærere som er involvert i prosjektene.Ole Ølness - Klikk for stort bildeOle Ølness

Ole Ølness

Pioneren bak utvekslingen av yrkesfagelever til Tyskland er Ole Ølness på Byggfag. For sju år siden startet han opp et samarbeid med Knobelsdorff skole i Berlin. Siden da har omkring 50 byggfagselever hatt arbeidspraksis på tyske byggeplasser. Elevene som har vært med på dette, er fornøyde og har hatt lærerike opphold.

Dette året har elever på TIP og Elektro slått følge med byggfagselevene til Tyskland. For neste år har skolen også inne en søknad for Musikk, dans og drama, sier skolens andre internasjonale koordinator, Audun Torsteinsen. Denne søknaden gjelder et samarbeid med en skole i Dresden.

PASCH

Bodø vgs er en såkalt PASCH-skole. Det innebærer at skolen får støtte fra den tyske stat til en sterkere vektlegging av tyskfaget, ved at elever også kan gå på sommerkurs i tysk.

- Elevene som drar ut noen uker til Tyskland, gjør seg fortjent gjennom lite fravær og god oppførsel. Her er det ikke bare karakterene som teller, avslutter Synnøve Bjørge-Sundan.