Finn noen å snakke med!

Denne uka har elevtjenesten gjennomført klassebesøk for Vg1 elevene. En av de eksterne samarbeidspartnerne var psykologistudent i Bodø kommunes barne- og familieenhet Trygve Kristiansen. Klikk for stort bilde

Med en intern- og en ekstern- fagperson ble det gjennomført workshops i klassene. Prosjektet har vært et samarbeid med elevtjenesten, og hos ST1B var Anne Finvik fra Skolehelsetjenesten med. Elevene ble utfordret på spørsmål som: Hva betyr det å høre til? Hva betyr stress for deg? Kort sagt; hvordan påvirker skolehverdagen vår psykiske helse?

Å se hverandre

Noe av responsen som kom inn fra elevene var hvordan utenforskap kan gi negative tanker om seg selv, og at det derfor i enhver klasse er viktig å både hilse og se hverandre. Selv om man ikke er bestevenner med alle, så kan det likevel skapes et samhold som gir trygghet. Eller som Trygve Kristiansen sa det:

-        Finn noen å snakke med. Følelser kan være vanskelig å uttrykke, men å sette ord på ting er viktig. Det kan både øves å læres.Klikk for stort bildeKlikk for stort bilde Klikk for stort bilde Klikk for stort bilde