Finn en jobb du trives med!

Det var hovedbudskapet under Karrieredagen 2018Klikk for stort bilde

Spørsmål og svar. Det blir det når årets 3klassinger møter Bodøbyens mange yrkesgrupper fra arkitekt, bioingeniør, lege, brannmann til banksjef og politi. Alle forteller om hva som skal til. Og da handler det om å finne den rollen som passer til hver enkelt.

Arkitekt ved Nordconsult Sissel E. Westvig sa det slik:

    - Fra jeg startet min utdannelse ved NTNU i Trondheim til jeg fikk meg jobb her i Bodø, har det vært snakk om å bruke mye tid for å få den kunnskap og erfaring som må til for å bli en god arkitekt. Man må synes det er gøy, og det gjør jeg i hele prosessen fra å tegne skisser til å prosjektere både små og store bygg.

Ikke bare en vei til målet

Banksjef i DNB, Liv Bente Kristoffersen hadde planene klare på begynnelsen av 90-tallet. Kristoffersen skulle bli lærer. Hun dro til Oslo, men fikk venner som dro henne inn i jusstudiet. Siden ble det advokatfirma i Bodø, eget firma, bank og DNB.

    - Den Norske Bank er en stor organisasjon med 9000 ansatte, og her jobber det både prester, leger og ikke minst IT folk som stadig utvikler nye produkter. Som banksjef i Bodø får jeg være med på mye spennende, ikke minst i forhold til å følge opp nye gründere. Noen fasit for hvordan man blir banksjef finnes det jo ikke, men det må være lystbetont både i utdannelse og jobb – da blir det bra.

Populært å bli politi

Hva skal til for å politi? Tålmodighet og ikke ha forhåpninger om alt for høy begynnerlønn, sa Lars E. Nilsen fra politiet i Bodø.

    - Om vi i politiet ikke nødvendigvis blir så rik på penger, så blir vi rik på mangfold i både opplevelser og oppgaver. Og vi har et samhold ved politikammeret som gir oss trygghet og godt miljø på jobb. Alt sammen, er viktig når man finner det yrke man gjør til sitt.

Som takk for innsatsen ved Karrieredagen fikk alle foreleserne sitt Solidaritetsbevis, hvor Bodø videregående skole gir kroner 5000, - til BUA, en utlånsordning i BuaRøde Kors.Klikk for stort bildeArkitekt Sissel E. WestvigKlikk for stort bildeBanksjef Liv Bente KristoffersenKlikk for stort bildePoliti Lars E. NilsenKlikk for stort bildeUtdeling av Solidaritetsbeviset

Fant du det du lette etter?