Endelig ble det konsert!

Etter å ha vært i Dresden siden søndag og ni-øvet med tyske elever, svingte det løs i konsertsalen ved Evangelisches Kreuzgymnasium. Dette var kvelden da tradisjon møtte modernitet.

Klikk for stort bilde

Eller som det står på plakaten: «Heritage meets modern». De 28 elevene fra musikklinja ved Bodø videregående skole var presentert som «Traditionelle Musik aus Norwegen aus Lappland». Det stod virkelig til troende, ikke minst gjennom Frode Fjellheims komposisjon «Nattjoik».

Publikum i Dresden fikk også glede seg av mer musikk av lokalt nordlandsk opphav. Susanne Lundeng ble presentert med sin «Var februar», The Five Lads Fendrerriffet sin «Guitar Johnny Boy», mens jentebandet Smash Wavet fremførte komposisjonen «Couple of teens». De tyske ungdommene var i 70-tallsmodus med mektige fremføringer fra Pink Floyd og Supertramp.

Som konsertens finale fikk vi Beethovens "Ode an die Freude". Stykket ble framført som fellesnummer - som et symbol på forbrødring (Alle Menschen werden Brüder).

Elevene ved musikklinja er i Dresden fram til lørdag, og rekker en natt i hovedstaden Berlin før det er hjem på søndag. Gut gespielt alle!

Klikk for stort bilde