En time for Alexander Hamilton!

Rap, blues, rollespill og replikker fra musikalen "Hamilton". En historietime med Ruth Fairbanks er amerikansk historieformidling på sitt beste. DSC_1181 - Klikk for stort bilde

Ruth Fairbank var denne uka gjesteforeleser ved Bodø videregående, som en del av Fulbright Rovin Scholar. Hvert år aktiverer dette programmet tre amerikanske lærere som sendes på kryss og tvers i Norge. Og da blir det aktiv undervisning med spørsmål, utfordringer og lek som læring.

Alexander Hamilton (1755-1804) var imigranten som under den amerikanske borgerkrigen ble president George Washingtons høyre hånd . At musikalen "Hamilton" ble satt opp i det hvite hus med presidentparet Obahma på første rad var ingen tilfeldighet. Ruth Fairbank sier det slik:

    - Hvem eier den amerikanske historien? Er spansk også Amerikas språk? Og hva var det med musikalen "Hamilton" som gjorde den til en knallsuksess?

Gjennom sitater, dikt og sanger gir elevene selv mening til svarene. Elevene responderte tilslutt med trampeklapp og stående applaus. Velcome back, Ruth!

 

DSC_1213 - Klikk for stort bilde

Fant du det du lette etter?