Eksklusiv tysktime med Viola Näshe

Viola Nähse er forsker ved Radiumhospitalet. På torsdag møtte hun elever fra Tysk VG2, som hadde mange spørsmål å stille.Klikk for større

Tyske Viola Nähse fra Görlitz utenfor Dresden, forsker på hvordan ødelagt arv i cellene våre kan føre til kreft. Før hun kom til Torvgata på Bodø videregående, hadde elevene med mikroskop undersøkt ulike typer av celler. Forsøk som hadde blitt gjort; var å studere planteceller fra rødløk og dyreceller fra egne munnhuler.

Komplisert? Ja. Og da gjelder det å være forberedt - noe elevene var da de på tysk stilte spørsmål fra sine funn. Med kort betenkningstid svarte cellebiologen på dem alle. Gjennom sin tverrfaglige formidling viser Viola hvilket kinderegg en tysktime koblet med biologi kan være. Viola Näshe formidler sitt yrke, elevene lærer seg praktisk tysk og får en time som løfter undervisningen ut av klasserommet.

Opplegget er en del av Bodø videregående skoles Pach-samarbeid, Goethe Institut og Native Scientist hvor Viola Nähse er tilknyttet. Thomas Skråmm Gregersen var ansvarlig for elevenes forberedelse og presentasjon. Auf Widersehen, Viola!