Da mesterkokken kom tilbake

I september stod Christian André Pettersen på pallen i Bocuse d` Or. I dag var han tilbake på hvor alt startet.Klikk for stort bilde

Sammen med Christian André Pettersen var også matansvarlige Simon Engen og Rasmus Skoglund. Alle tidligere elever ved Restaurant- og matfag ved Bodø videregående. Og tolv år etter de gikk ut, er trekløveret mediterte kokker som på fredag var tilbake på skolen.

Bocouse d`Or

Der møtte både TV2 opp, elevene ved kokkelinja Vg1, og ikke minst koordinator og gamlelæreren Roar Eriksen. Sistnevnte var også tilstede da Christian André Pettersen tok en knallsterk bronsje under høstens VM i kokkekunst i Lyon, også kalt Bocuse d` Or.

Medaljøren fra Bodø innledet matverkstedet med å fortelle om seg selv, om tiden ved Bodø videregående og hvordan han ble sendt til en læretid i Sandnes så tøff, at han egentlig hadde bestemt seg for å gi opp. Men, det gjorde han heldigvis ikke; alt snudde og i dag er han prisbelønt som en av verdens beste kokker og kjøkkensjef ved Mondo i Stavanger.

Posjerte gullegg

På menyen på fredag som elevene inspirert kreerte frem stod: Posjerte gullegg, vårens primører og Sandefjord sabayonne. Kanskje litt avansert som alternativ til fredagstacoen? Men, for all del - det er lov å prøve. Bedre for øye og gane blir det ikke. Bon appétit!Klikk for stort bildeKlikk for stort bildeKlikk for stort bildeKlikk for stort bildeKlikk for stort bilde