Byggebransjen trenger jenter!

Robert Blix var en av mange fagfolk som gav elevene ved Vg3 sine erfaringer med å velge seg utdanning og yrke.Klikk for stort bilde 

    - Byggebransjen har sine svingninger, og akkurat nå er det som da jeg var ferdig utdannet ved Ingeniørhøgskolen i Trondheim i 1998: Et stort behov for ingeniører og fagfolk. Bransjen er fortsatt veldig mannsdominert, så flere jenter er absolutt velkomne!

 

Det nye Bodø

Siden slutten av 90-tallet har Robert Blix fått bidra til å utvikle Bodøbyen - fra nykaia ved Sildoljefabrikken, Jakhelln brygge, Bryggerikvartalet og Nordic Smarthouse. Bare for å nevne noe. Bygningsingeniøren, som bedyrer at han ikke var noe ekstremt skolelys på videregående, viser at interesse og innsats lønner seg. Rune Blix jobber nå ved Bodøavdelingen til Indira AS.

Verden er i forandring

Etter at rektor Nina Røvik innledet dagen, fikk rådgiver NHO Nordland Daniel Helgesen ordet i store auditorium. Helgesen er utdannet jurist, men jobber nå som rådgiver for politikk og kommunikasjon ved Norges Handelsorganisasjon Nordland, med kontor i Bodø.

-        Fylket vårt trenger folk, og er avhengig av kompetanse i fremtiden for å kunne produsere de verdier som trengs. Reis gjerne ut, men ha en plan og kom gjerne hjem for å jobbe! Verden er i forandring, men også til det bedre. Da jeg gikk ut videregående her i Bodø i 95 var det null varmmat i kantina, men frøloff og cola. Noe utvikler seg også til det bedre!

Kan brukes til det meste

Elisabeth Eide Nilsen, jobber med økonomi og regnskap ved Bodø videregående og har alltid likt å arbeide med tall. Men, da Elisabeth skulle starte sin utdanning var det IT som var førstevalget.

-        Der kom jeg ikke inn, og dermed ble det siviløkonomfaget. Det er en utdannelse som gir masse muligheter fra NAV direktør, andre sjefsstillinger, eiendomsmegler eller hva som helst som har med økonomi og ledelse å gjøre. Uansett: Bruk magefølelsen og ta de valgene som du brenner for!Klikk for stort bildeKlikk for stort bilde  Klikk for stort bilde   Klikk for stort bilde