Bodø vgs. blir grønnere

Selger "dieseldyr" og kjøper elbiler for pengene.Hans Nordtug (t.v.) og Stein Trondsen - Klikk for stort bildeHans Nordtug (t.v.) og Stein Trondsen Trond-Erlend Willassen

På Bodø videregående skole tar man miljøvennlig transport på alvor. Etter at skolens avdelinger rundt om i byen i stor er blitt samlet, endret skolens transportbehov seg.

- Vi trenger ikke så mange biler lengrer, og kunne  selge flere av dem for å finansiere miljøvennlige biler. Vi går nå fra å ha seks dieselbiler til tre biler, der to av dem er elbiler. Skolen har i tillegg en elbil fra før, så nå er skolen godt forspent med elbiler. Disse bilene er perfekt til det de skal brukes til, kortere turer i nærmiljøet med post, varer og annet.Vi skal etterhvert etablere et ladepunkt for bilene har på skolen, sier Stein Trondsen som er bilansvarlig ved driftsavdelingen på skolen.

Overgangen til elbil er også økonomisk gunstig for skolen.

- Vi sparer 30 prosent i driftskostnader, sammenlignet med dieselbiler. Grunnen er null bom- og drivstoffavgifter, lavere årsavgift og enklere service. Skolen har virkelig slått to fluer ei et smekk med denne løsningen, vi slipper ut mindre farlige stoffer og sparer samtidig penger. Vi anbefaler andre skoler i samme situasjon til å prøve det samme som vi har gjort, sier Hans Nordtug, som er lærer på bilfag ved Bodø videregående skole.

Fant du det du lette etter?
 
 

Kontaktinformasjon

 

Besøk:
Amtmann Hegges vei 3/4
8005 Bodø

Telefon: 75 65 15 00


Rektor: Nina Røvik

bod-vgs@vgs.nfk.no

Nordland fylkeskommune

Bodø Videregående Skole
Postmottak
8048 Bodø

Fakturaadresse

 

Beredskap: 908 25 062

Nyttige lenker

Redaktør: Geir Johnsen | Webansvarlig: Håvard Vognild  | CMS/Webdesign: ACOS