Å lære av å skrive

Linnéa - Klikk for stort bilde

Det var noe de mange 1 klassingene fikk høre om da forfatter Linnéa Myhre kom på besøk.

Den anerkjente bloggeren og forfatteren ble invitert til bokbad av tre utvalgte elever som spurte om mange av livets utfordringer, som om hvordan det er å være kjæreste med en musiker. Det siste et viktig element siste bok «Hver gang du forlater meg»

- Å være kjæreste med en musiker anbefales ikke, det blir mye oppbrudd og savn, men så gir jo det igjen lengsel og nyforelskelse.

Gjennom sine prisbelønte blogger og sine tre romaner «Evig søndag» «Kjære» og «Hver gang du forlater meg» har Linnéa Myhre med sin lesbare ærlighet blitt en viktig stemme for sin generasjon. Om det handler om kjærlighetssorg, tapt barndom, anoreksi eller å lære å leve med seg selv: Linnéa har skrevet om det alt sammen.

- Da jeg var 15 fikk jeg anoreksi, og da jeg var 22 bulimi. Alt sammen skambelagt, og vanskelig å slutte med. Derfor har jeg fått mye styrke med å gå i terapi, og det er noe jeg anbefaler for denne type sykdommer. Jeg har valgt å være åpen og ønsker å bidra til andre greier det samme.

At Linnéas metode står til troende ble den timen hun gav til elevene ved Bodø videregående et godt eksempel på. Gode og nære spørsmål fra både debattpanel og fra et publikum, så konsentrert og lydhør at her hørtes ikke et eneste mobiltrykk fra salen. Bokbadet med Linnéa Myhre var et samarbeid mellom Bodø vgs og litteraturfestivalen Det Vilde Ord.

DSC_0522 - Klikk for stort bilde

Besøk: